La-Bouchere Strategie

Wanneer we de verschillende roulette strategieën die vandaag de dag bestaan in detail gaan bekijken kunnen we vaststellen dat het merendeel er van is gebaseerd op een wiskundige berekening. De ene berekening is al wat complexer dan de andere, maar in nagenoeg alle gevallen zit er een vrij logisch patroon in. Dit geldt ook voor het La-Bouchere systeem. Door de jaren heen is dit systeem vaak beproefd, zowel in fysieke casino’s als online en deze beproeving heeft er voor gezorgd dat er niet zelden een zeer aantrekkelijke winst kon worden gemaakt door de speler. De La-Bouchere strategie is dan ook een systeem die grote gelijkenissen vertoont met andere succesvolle strategieën zoals bijvoorbeeld Fibonacci en Martingale. Wanneer jij ook wel te vinden voor een ietwat wiskundige benadering van het roulette spel is het in ieder geval beslist een aanrader om even de mogelijkheden van het La-Bouchere systeem onder de loep te nemen.

Gebaseerd op een zelf gekozen getallenreeks

Het eerste bijzondere aspect van de La-Bouchere strategie gaat schuil in het feit dat deze gebaseerd is op een zelf gekozen getallenreeks. Vaak is het zo dat je als speler bij het gebruik van een bepaald systeem een vastgesteld aantal getallen dient te spelen. Dat is bij La-Bouchere niet het geval. Bij dit systeem dien je zelf een reeks getallen van bijvoorbeeld 4 exemplaren op te schrijven. We geven je een voorbeeld: 2, 4, 6, 8. De som van de buitenste twee getallen vormt bij dit systeem de inzet die moet worden geplaatst. 2 + 8 = 10. Je inzet zal bij dit systeem dan ook 10 euro bedragen. Je dient er wel rekening mee te houden dat je inzet zal evolueren naargelang je een speelronde verliest. Met andere woorden, wanneer je de eerste speelronde met 10 euro verliest zal je volgende inzet 2 + 10 = 12 euro moeten zijn.

Schrappen van de buitenste getallen

We gaan er uiteraard graag vanuit dat je door dit systeem te hanteren niet zal verliezen, maar vooral beurten zal winnen. Wanneer dit het geval is zal je de buitenste getallen telkens moeten schrappen. Let op, dit hoeft niet te betekenen dat je de volgende ronde zal spelen met een lagere inzet. In bepaalde gevallen is het namelijk mogelijk dat de inzet de volgende speelrondes gewoon gelijk blijft aan de voorgaande bedragen die werden ingezet. In ieder geval, wanneer je er voor kiest om gebruik te maken van de La-Bouchere strategie zal je merken dat er iedere speelronde opnieuw een zeer aantrekkelijke winst kan worden behaald. Bij verliezen, zelfs wanneer er meerdere elkaar opvolgen kunnen deze eigenlijk vrij eenvoudig terug goedgemaakt worden. Ook wanneer je met andere woorden in eerste instantie een beetje pech hebt gehad is het geen enkel probleem om alsnog een speelavondje winnend af te kunnen sluiten. afb_2

De voordelen van het La-Bouchere systeem

Soms kan het overkomen alsof we een beetje negatief zijn over dit systeem, maar dat is eigenlijk niet het geval. Het La-Bouchere systeem herbergt een enorm potentieel waar iedereen zich wel in zal kunnen vinden. Voor de beginnende speler is deze strategie misschien iets minder geschikt omdat ze je na slechts enkele inzetbeurten reeds een behoorlijk aanzienlijk bedrag laat inzetten, maar los hiervan is het een prima systeem die je over een middellange tot lange termijn een aantrekkelijke winst kan opleveren. Let wel, zorg er altijd voor dat je de getallenreeks respecteert. Eén keer een foutje maken kan er namelijk voor zorgen dat het goedmaken van de voorgaande verliesbeurten opeens een behoorlijk stuk lastiger wordt.

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

De voordelen van deze strategie spreken duidelijk voor zich, maar zijn er ook nadelen aan verbonden? Net zoals elke andere roulette strategie is ook de La-Bouchere strategie niet feilloos te noemen. Het feit dat een verlies telkens aan het einde van de getallenreeks wordt geplaatst zorgt er bovendien voor dat de inzet die je moet plaatsen aanzienlijk kan oplopen. Dit legt een kleine beperking op aan de speler die het La-Bouchere systeem hanteert. Je dient namelijk op je spelersrekening een behoorlijk bedrag te hebben staan vooraleer je van deze tactiek gebruik kan maken. Daarnaast, wanneer er verschillende verliesbeurten aan elkaar worden gekoppeld zal je merken dat je al snel geconfronteerd wordt met een zeer negatieve balans. Laat je hierdoor niet beïnvloeden en ga zeker niet agressiever spelen. Doe je dat toch, dan is de kans dat je met een nog groter verlies te maken krijgt immers zeer aanzienlijk.